صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۴ سریال «شیش ماه» مهران مدیری در چه مرحله‌ای قرار دارد؟ فیلم «برکه خاموش» به اکران آنلاین رسید نسیم ادبی و محمود کلاری در مراسم اکران خصوصی فیلم «آدم‌فروش» + عکس سکانس حذف شده قسمت نخست سریال «محکوم» + ویدئو کتاب «گلستانه» به کتابفروشی‌ها رسید شان پن تهیه کننده فیلم پرتغالی «ماناس» شد «کوسه» از ۲۶ شهریور به سینما‌ها می‌آید | رونمایی از اولین پوستر جشن تولد ۸۱ سالگی هوشنگ مرادی کرمانی در برنامه «اکنون» کدام فیلم‌ اجتماعی به اسکار ۲۰۲۶ می رود؟ ضبط رادیویی ۲ کتاب دفاع مقدس برای برنامه «کتاب شب» برگزاری ۱۴ کنسرت در پایتخت | رضا یزدانی، محسن یگانه و علیرضا قربانی روی صحنه سونامی فیلم‌ها در جشنواره فیلم کوتاه تهران! | چین، رکورددار تعداد فیلم ارسالی شد چرا هیچکس تئاتر را گردن نمی‌گیرد؟ | جشنواره تئاتر فجر همچنان بدون دبیر است! چرا تلویزیون با وجود میلیون‌ها بیننده، بیلبورد اجاره می‌کند؟ آوازه‌ای از موسیقی ملی در قلب گیلان رونالدو مخاطب نماهنگ ایرانی‌ها شد + تیزر واکنش مثبت دیپلمات کره‌ای به اجرای ترانه محبوب ایرانی
سرخط خبرها

درباره محمدرضا صولتی، بازیگر و دوبلور توانمند مشهدی که امروز ۴۸ ساله شد | حنجره‌ای که نوستالژی خواهد شد

  • کد خبر: ۱۶۶۴۴۶
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۱
  • ۱
درباره محمدرضا صولتی، بازیگر و دوبلور توانمند مشهدی که امروز ۴۸ ساله شد | حنجره‌ای که نوستالژی خواهد شد
ارادت و ریشه «محمدرضا صولتی» به زادگاه خود مشهد هرگز اقامت او در تهران را ماندگار نکرد و همچنان برای انجام پروژه‌های گویندگی میان مشهد و پایتخت در آمد و شد است.

شهرآرانیوز؛ بارقه‌های علاقه به هنر را از همان سنین کودکی و حوالی چهارپنج سالگی با رغبت به نقاشی و شنیدن موسیقی از خود نشان داد. هرچند اهالی هنر مشهد، او را بیش از هرچیز به حضور پرقدرتش بر روی صحنه تئاتر می‌شناسند، اما خودش فعالیت در زمینه دوبله را به خاطر دیده نشدن بیشتر دوست دارد.

«تو افق یه چیز مبهمی می‌بینم». این نخستین جمله‌ای بود که محمدرضا صولتی با آن به دنیای دوبله وارد شد. جمله‌ای که برای تست گویندگی بر روی فیلم تایتانیک به زبان آورد و به خاطر آن از مشهد به تهران رفت.
سال‌های ۸۴-۸۳ بود که رسما به انجمن گویندگان جوان در تهران پیوست و طی یک توافق نانوشته میان گویندگان پیشکسوت عرصه دوبله کشور با نسل جوان این حرفه، قرار شد دوبله انیمیشن‌ها با جوان‌ها باشد و عمده فیلم‌ها و سریال‌ها بر عهده استادان این حرفه
قرار بگیرد.

صولتی در ابتدای این راه، بیش از هرچیز به تیپ سازی پرداخت و در نخستین پروژه‌های خود در برخی آثار همچون «داستان کوسه»، گاه به جای سه یا چند نقش صحبت می‌کرد. اما آنچه او را در حوزه صدا به شهرت رساند، صداپیشگی نقش محبوب و دوست داشتنی کودکان و بزرگ سالان، «باب اسفنجی» بود. انیمیشنی که در آن گاه به جای هفت یا هشت نقش به طور هم زمان حرف زده بود.
«ماتر» در انیمیشن ماشین ها، «باب اسفنجی»، «پاتریک»، «پلانگتون» و... در باب اسفنجی، «سید» در عصر یخبندان و «وودی» در داستان اسباب بازی‌ها از دیگر شخصیت‌های معروف و مشهوری بودند که صولتی با صدای خود به آن‌ها جانی دوباره داد.

ارادت و ریشه صولتی به زادگاه خود مشهد هرگز اقامت او در تهران را ماندگار نکرد و همچنان برای انجام پروژه‌های گویندگی میان مشهد و پایتخت در آمد و شد است. دشواری بعد مسافت و وجود ظرفیت‌های خوب صدا در مشهد باعث شد، استارت دوبله انیمیشن را در جایی جز پایتخت بزند و در قالب یک گروه هفت هشت نفره از میان گویندگان رادیو و تلویزیون و بازیگران تئاتر مشهدی، آثار متعددی را در سال، دوبله و در سطح کشوری منتشر کند.

محمدرضا صولتی همان اندازه که در زمینه صداپیشگی موفق و درخشان ظاهر شد، در حوزه بازیگری نیز با کسب تندیس بهترین بازیگر مرد در سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش‌های «تاریکی» و «تب سرد روی پیشانی داغ»، ثابت کرد در هر رشته ای، نهایت تلاش و همت خود را صرف هنر و علاقه مندی اش می‌کند.

او در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر نیز برای نمایش‌های «اکسیژن» و «یتیم خانه فونیکس» در رشته بهترین بازیگر مرد مورد تقدیر قرارگرفت و در سریال‌های نمایش خانگی «سیاوش و خون سرد»، فیلم تلویزیونی «سهراب»، فیلم سینمایی «چشم و گوش بسته» و سریال تلویزیونی «دیوار به دیوار» نیز به ایفای نقش پرداخته است، اما او بی شک، با صدای باب اسفنجی به نوستالژی نسلی بدل خواهد شد که بار‌ها برایشان خاطره ساخته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امیر محمد کرمانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۰۱
0
0
محمد رضا صولتی یک اسطوره دوبله و بازیگری هست که من هم عاشق فیلم هایی هستم که بازی کرده هم دوبله هایی که انجام داده مخصوصاً باب اسفنجی داستان اسباب بازی ها اگه فیلم باب اسفنجی با صدای محمد رضا صولتی نباشه نمیتونم نگاه کنم و همینطور داستان اسباب بازی ها و فیلم های دیگری که دوبله کرده
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->